touren

2020

I takt med att discgolf växer och antalet utövare ständigt ökar märker vi att fler amatörer vill spela tävlingar. Detta är glädjande!

Nybörjare kan ibland känna att de inte riktigt vågar ta steget till att spela tävlingar tillsammans med de mer rutinerade spelarna.

Behovet av en tour för amatörer och nybörjare är stort.

Därför drog vi 2018 igång AMAtouren – en tävlingstour för discgolfande amatörer och nybörjare.

Med AMAtouren ges möjligheten att tävla på några av de finaste banorna i Stockholmsregionen.

AMAtouren är ett bra komplement till övriga tävlingar i Stockholm.

Det är en självklarhet för oss att sträva efter att få vår sport att växa. Vi tror att en satsning på nybörjare, amatörer, damer och juniorer är den rätta vägen att gå. Som ett led i detta kommer vi alltid att ha en damklass på våra tävlingar, oavsett antalet anmälda damer. Detsamma gäller såklart även juniorer.

Latitude 64 och Scandinavian Disc Golf Store är sponsorer av AMAtouren 2020! Latitude 64 från Skellefteå är en av världens största tillverkare av discar. De tillverkar discar åt Dynamic Discs, Westside Disc och inledde förra året ett samarbete med Discmania. Vi är oerhört stolta över att ha Latitude 64 som sponsor av AMAtouren 2020.

Scandinavian Disc Golf Store är en nätbutik som har sitt säte i Stockholm. Vi är väldigt glada över att kunna samarbet med SDGS även detta år. SDGS har liksom vi, en lokal förankring i Stockholm. De har förhoppningar att öppna en fysisk discgolfbutik i Stockholm.

Vi vet att detta samarbete kommer att få vår sport att växa.

 

SDGS kommer att finnas med på alla deltävlingar av AMAtouren. Där kommer de att sälja discar och annan discgolfutrustning. 

Titta in på deras hemsida redan nu.

 

https://discgolf.nu

2019 kommer AMAtouren spelas vid fem tillfällen på följande banor: 

AMAtouren 1. Söndag 5 april, Tyresö. Anmälan öppnar här 22 mars.

AMAtouren 2. Söndag 10 maj, Åkersberga. Anmälan öppnar här 26 april.

AMAtouren 3. Söndag 14 juni, Rudan. Anmälan öppnar här 31 maj.  

AMAtouren 4. Söndag 2 aug, Kärsön. Anmälan öppnar här 19 juni.

AMAtouren 5. Söndag 30 aug, Västerhaninge. Anmälan öppnar här 16 augusti.

OBS! ALLA TÄVLANDE MÅSTE SKAPA ETT KONTO PÅ DISCGOLF METRIX FÖR ATT KUNNA REGISTRERA SIG. DET ÄR GRATIS.

Vem får spela och vilka klasser kommer att finnas?

Du som har rating under 970 eller ingen rating alls är välkommen att spela AMAtouren. Alla damer och juniorer oavsett rating är välkomna! OBS! Om din rating stiger över 970 under AMAtouren får du ej vara med och tävla.

AMAtouren är en PDGA-sanktionerad tävling, därför följer vi PDGA:s regler när det gäller klasser. Följande klasser används på AMAtouren 2020:

ADVANCED MA1 (Under 970)

INTERMEDIATE MA2 (Under 935)

RECREATIONAL MA3 (Under 900)

DAM (Alla)

POJKJUNIOR (0-15 år, fri rating)

FLICKJUNIOR (0-15 år, fri rating)


Ex 1: Du har en rating på 950 och anmäler dig i klassen "Advanced MA1". Du spelar en deltävling av AMAtouren plus/eller andra tävlingar och höjer din rating till 970 när nästkommande ratinguppdatering från PDGA kommer. Du får då inte spela nästa deltävling av AMAtouren.

 

Ex 2: Du har en rating på 920 och anmäler dig i klassen "Intermediate MA2". Du spelar en deltävling av AMAtouren plus/eller andra tävlingar och höjer din rating till 935 när nästkommande ratinguppdatering från PDGA kommer. Du får då spela i klassen "Advanced MA1" vid nästa deltävling av AMAtouren.

Ex 3: Du har en rating på 890 och anmäler dig i klassen "Recreational MA3". Du spelar en deltävling av AMAtouren plus/eller andra tävlingar och höjer dig till 900 vid nästkommande ratinguppdatering från PDGA. Du får då spela i klassen "Intermediate MA2" vid nästkommande deltävling av AMAtouren.

Ex 4: Du har ingen rating och anmäler dig i klassen "Recreational MA3". Du spelar otroligt bra och krossar allt motstånd och går in på -5, vilket motsvarar 960 i rating. Grattis! Du kommer få frågan av oss om att flytta upp till "Intermediate MA1" till nästa deltävling och vi ser fram emot att följa dig.

Avgift och anmälan:

200 kr/deltävling. OBS! Flick- och pojkjuniorer betalar halva priset! Anmälningssidan kommer att öppna 2 veckor innan tävlingen. Betalning via Swish i samband med anmälan. 

Vi kommer att använda oss av Discgolf Metrix vid anmälan och registrering. Det är ett väldigt bra verktyg för all hantering av registrering, scoring, rapportering, visning etc. 
OBS! ALLA TÄVLANDE MÅSTE SKAPA ETT KONTO PÅ DISCGOLF METRIX FÖR ATT KUNNA REGISTRERA SIG. DET ÄR GRATIS.
Det är bra om ni skapar detta redan nu för smidigare registrering när anmälan väl är öppen.

Följande tider gäller på tävlingsdagen:
08.15-09.00 Registrering vid hål 1.
09.00 Obligatoriskt spelarmöte.
09.30 Start runda 1.
ca 12.30 Lunch.
ca 13.30 Start runda 2.
ca 16.00 Prisutdelning.

Efter att sista gruppen på runda 1 kommit in tar vi ca 1 timmes lunch. 

Efter varv 2 är det prisutdelning.

Priser:

Ettan och tvåan i respektive klass får presentkort, trean får en disc. Dessutom kommer en utlottning av mycket fina priser såsom en väska och discar ske vid varje deltävling.

Segrarna i respektive klass vid AMAtourens slut vinner extra fina priser och/eller presentkort.

Rating:

Varje deltävling är PDGA-sanktionerad. Det betyder att du som spelare har möjlighet att få rating på dina tävlingsrundor. Ratingsystemet styrs av PDGA (Professional Disc Golf Association) – den internationella organisation som styr all tävlingsdiscgolf. Alla dina PDGA-sanktionerade tävlingsrundor sammanställs och slutligen får du en rating som spelare. 

Vi välkomnar och rekommenderar alla ett Amatör-medlemsskap i PDGA.  Det kostar 20 dollar eller ca 165 kr.

(PDGA-medlemsskap får du genom din förening eller på https://www.pdga.com/membership.)

OBS! Du måste vara medlem i PDGA för att få rating på dina rundor.


Det är INGET krav att vara medlem i PDGA för att få spela AMAtouren! PDGA-kravet gäller endast för att få rating på rundorna.

Vi ses!

© 2019 by Fridofrida AB